lördag 29 september 2007

Den svenska folksjukdomen, del nio

I kväll har en sjuksköterska sagt följande ord till mig "det får absolut inte vara så att vi systematiskt väljer att inte ge dem den vård de förtjänar men du vet, det är lördagkväll och då händer det så lätt. Men han lades ju in i alla fall och det är ju bra."

Fem minuter senare smekte jag min sovande pappa lätt över kinden. Jag ska tillbaka till sjukhuset i morgon igen för annars tror inte hon från jouren att min pappa kommer att få den hjälp han behöver.

4 kommentarer:

 1. jag skulle ljuga om jag sa att jag förstod din frustration. men ändå förstår jag. visst, den svenska sjukvården lider men mest lider nog den svenska psykiatrin. jag har ingen missbrukande förälder däremot har jag en syster som till och från hamnar på psyket. men fatta så svårt det var att få in henne. som anhörig måste man fajtas med näbbar och klor. det är inte vårt ansvar men ändå blir det vårt ansvar. du har ändrat lite i din text men jag läste den innan. hoppas att din pappa får den hjälp du vill att han ska ha, det hoppas jag verkligen... men om inte, det är asjobbigt och hoppas att du står ut när du förstår hur illa det är med sveriges sjukvård. hur lite man kan lita på att få hjälp i vårt land. fy fan.

  SvaraRadera
 2. anonymaste anonym - du har rätt, fast efter många om och men tog vi oss i mål. men det är väl självaste faan att man måste kämpa så mycket för något som ska vara så självklart.

  SvaraRadera
 3. Jag förstår precis vad du menar och hur du känner dig. Våran mamma är också drabbad av den svenska folksjukdomen, och det är ett helvete man går igenom om och om igen . När man måste strida för att hon skall få hjälp och för att det måste göras något. Det är inte lätt att vara förälder åt sin egen förälder och att hamna i sådana situationer när man själv har familj och egna barn att ta hand om . Det är en sorg som inte kan beskrivas .......även om folk säger att man skall tänka på sig själv och släppa taget så är man ju i alla fall deras barn och en människa......

  SvaraRadera
 4. jag som skrev inlägget innan är altså en annan annonym ... :-)

  SvaraRadera

Dela vidare?