torsdag 17 juli 2008

Jag är inte Kicki Danielsson

En reporter från en kvällstidning ringde mig i går och undrade om jag skulle kunna tänka mig att berätta om att vara barn till en alkoholist. Jag förklarade vänligt att min pappa var blandmissbrukare, att han blandade hejvilt. Hon sa att det nog inte spelar någon roll "det är nästan samma problematik ju." Då blev jag ännu mer tveksam.

Jag ville inte säga till henne att jag inte har någon som helst lust att "gråta ut" i en kvällstidning. Istället försökte jag skylla på public service, att min chef kanske skulle misstycka. Vi kom överens om att höras senare under dagen, då hade jag tid på mig att komma på ett fint sätt att säga nej. Men hon hörde aldrig av sig och lika bra var väl det för attans vad billig jag skulle känna mig om jag tackade ja.

För övrigt vill jag bara poängtera att jag tycker att det är oerhört viktigt att prata om anhörigproblematiken, men jag vill inte göra det i en kvällstidning. Sådan är jag och sedan var det inget mer med det.

6 kommentarer:

 1. hur visste hon detta, är det genom bloggen eller?

  SvaraRadera
 2. Ja, på grund av bloggen.

  SvaraRadera
 3. Håller helt med dig! Viktigt att prata om men man kan välja var man pratar om det.

  Mvh Little Peaché

  SvaraRadera
 4. om du inte har läst så läs boken maskrosungen

  SvaraRadera
 5. anonym - den står i bokhyllan och väntar på bättre tider, har så grymt många böcker som jag vill läsa. tycker du att jag ska prioritera den?

  SvaraRadera
 6. det tycker jag verkligen!

  SvaraRadera

Dela vidare?