måndagen den 4:e augusti 2008

På smällen - Om statusbarnvagnen

"Är det så att barnvagnen är viktigt för unga småbarnsfamiljer nuförtin", frågade morsan när jag berättade att vi sparat 3500 kronor på att köpa den sjukt smidiga barnvagnen i Amerikatt.
"Kan ni inte köpa en på blocket istället, en i manchester?"
"Nej, det kan vi inte", svarade jag och förklarade hur läget på barnvagnsmarknaden ser ut, alltså att barnvagnar är svindyra.
"Till och med på köp- och säljsajter, så de så."

Naturligtvis förstår jag det ironiska i att vi har köpt en statusvagn, men vi får inte glömma bort att vagnen kostar oss lika mycket som en tung Emmaljunga skulle gjort.

5 kommentarer:

 1. Ja det är väl ekonomiskt om något, att kolla upp den man verkligen vill ha och sen lyckas köpa den för lite mer än halva priset. Den är väldigt snygg i alla fall. Vilken färg har ni valt?

  SvaraRadera
 2. Ajabaja! Inte köpa en bugaboo.. nu kommer du säkert få höra massa glåpord. Kolla bara de hysteriska trådarna på familjeliv. :) Tycker ni gjort ett bra val. Vi som åker mycket kommunalt kunde inte vara nöjdare, skulle aldrig ha gått med en Emmaljunga eller nån annan stor vagn.

  SvaraRadera
 3. Haha,vilken hets.

  Lova att jag får test köra den Alexandra..:)

  "skulle aldrig ha gått med en Emmaljunga eller nån annan stor vagn."

  Jag har en gammal emmanljunga som jag både haft i Sthlm,Göteborg och Umeås lokaltrafik. Det fungerade.

  SvaraRadera
 4. Haha så klart du får Maria!

  SvaraRadera
 5. Vad jag menade med att det inte hade gått med en emmaljunga eller en annan stor vagn är att jag är svag och inte skulle ha orkat släpa en stor vagn upp för icke fungerande rulltrappor och diverse som man råkar ut för alldeles för ofta i stockholms lokaltrafik.

  SvaraRadera

Dela vidare?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...