söndag 15 februari 2009

God morgon världen!

Om ett par månader kan vi sitta på balkongen och äta frukost i morgonsolen, som lyser upp träfasaden från soluppgången fram till strax efter lunch. Jag behöver således inte ens skynda mig upp ur sängen för att hinna med skönt balkonghäng med familjen i solen. Men sanningen är den att jag längtar mer efter att få sitta där helt allena och läsa dagstidningarna med en kopp kaffe som sällskap. Sol eller inte. Sådant gör gott för själen, tror jag.

Apropå dagstidningar saknar jag att läsa den lokala dagstidningen som vi bytte till oss mot två rikstäckande tidningar. Att scrolla bland nyheterna på datorskärmen är inte samma sak som att få trycksvärta på fingertopparna. Dessutom blir man så frustrerad när man läser de korkade kommentarerna som följer med artiklarna. Här uppstår ett dilemma. Vi har råd med ännu en prenumeration, men det har inte moder jord. Därför antar jag att jag måste forsätta scrollandet. Om inte.... Ah! Det är möjligt att en av våra nya grannar är intresserad av ett tidningsbyte. Jag hoppas det.

Ett tips!
Idka byteshandel! Det är smidigt och billigt men framför allt miljövänligt att byta tidningar med varandra. Tidningen skickas vidare så fort den är läst, men inte förrän man har tid att gå över med den. Ibland händer det att man får läsa gårdagens nyheter, men oftast får man tidningen lagom till att man kommer hem från jobbet.

2 kommentarer:

  1. Fast om du syftar på VK måste jag nog säga att jag tycker att nyhetsrapporteringen många gånger är ännu mer korkad än kommentarerna.

    SvaraRadera
  2. Fast jag tycker att det är något alldeles särskilt med lokaljournalistik! Därför vill jag läsa!

    SvaraRadera

Dela vidare?