fredagen den 30:e december 2011

Bokslut 2011

Årets samarbete: man skulle kunna beskriva hösten som ett enda långt eldprov. Hur mycket skit står man egentligen ut med? Uppenbarligen fixar jag och min snubbe det mesta så jag skulle vilja säga att årets samarbete är det mellan oss två.

Årets frisyrchock:

Jag klippte av mig allt hår i somras!

Årets hä ä som hä ä: jag drog igång Tugga bark-kampanjen i våras men någon gång under skithösten försvann min lust. "Jag orkar helt enkelt inte, okej?"

Årets jubel/Årets det var väl på tiden: jag hittade hem i stallet!

Årets mediadrottning: Lina Thomsgård som gör världen mindre gubbig!

Årets "man ska aldrig säga aldrig": jag har jobbat med teve, vilket jag inte ens i min vildaste fantasi trodde skulle vara roligt men oj, vilka fina minnen jag har från den tiden! En stor utmaning, men också väldigt lärorikt och dessutom hade jag fina kollegor! Det var någon som undrade hur jag tänkte när jag gick tillbaka till radion och svaret på det? Ja, radiokärleken är evig!

Årets utropstecken: jag har i hela mitt liv trott att jag är en kvällsmänniska, men efter att jag började sända morgonradio har jag insett att min tankeverksamhet fungerar som bäst mellan klockan 06.00 och 11.00. 

Årets frågetecken: jag mår så sjukt bra av att skita ner mig, ta i och samarbeta med hästar! Varför tog det så lång tid för mig att komma fram till det? Vore det inte för Sockertoppen skulle jag nog aldrig kommit till den insikten. Som tack borde han (jag) få en häst!

Årets svåraste men viktigaste beslut: vi bestämde oss för att flytta vår son får en usel friskola som ändå hade blivit hans trygghet till en helt annan främmande skola. Det var inget lätt beslut, men oj så viktigt och så bra det blev till slut!

Årets motion: det började bra med tre spinningpass i veckan, men sedan tog vardagen över och jag varken orkade eller hade lust att träna. Som tur var hittade jag hem i stallet och på hästryggen. Där får jag min träning!

Årets tidning:   

Det gudlösa numret där Bang undersöker sekularism. Så sjukt bra!

Årets beroende: kaffe!

Årets (bok)besvikelse: det här året kommer gå till historien som det år då jag knappt öppnade en bok. Vanligtvis brukar jag läsa en bok i veckan, men i år kan jag räkna antal lästa böcker med fingrarna.

Årets sommar: vilken fantastisk sommar! Jag jobbade visserligen arslet av mig, men hann ändå med skönt familjehem ute vid havsviken där mina svärföräldrar har en stuga. Där åkte vi båt, åt god mat, fiskade, badade, solade, umgicks och hade det ruggigt bra tillsammans. Vi drog också till Köpenhamn en vecka och till den som säger att man inte kan ha barn i storstad - du har fel! Det har vi bevisat ännu en gång!

Årets resa:


Vi firade in år 2011 på ett bröllop i Florida och ett halvår senare åkte vi till Köpenhamn där vi bodde i en tvårumslägenhet!

Årets bloggkris: ja, en sådan har jag förstås också haft i år. Konstigt vore väl annat? 

Årets rensning: det känns nästan som om det är förbjudet att säga att man är nöjd med att livet kretsar kring familjeliv och jobb, men precis så känns det just nu. Jag orkar inte hänga runt och socialisera utan åker helst bara mellan hemmet, fritids, förskolan och jobbet och det är helt okej.

Årets sommarpratare: Olof Wretling!

Årets släktchock: 1600-tals släkten är värst!


Årets klädesplagg: ett par stuprörsjeans! Passar till allt!

Årets förebild: hon är visserligen död sedan länge men i och med boken Annonsdrottningen, som jag läste från pärm till pärm efter jul, är Sofia Gumaelius med på min lista över kvinnor att se upp till! En dag ska jag publicera den listan i sin helhet. Så fort jag har tid, jag lovar!

Årets dummaste idé: en klädbutik i Umeå fick för sig att kombinera personlig shopping med dietråd under frukostträffar. Så här slutade det.

Årets tack:

Till Sockertoppens ridskolelärare som stärkt vårt barns självkänsla som fick sig en rejäl törn när han gick på en urusel friskola. Jag kan inte med ord beskriva hur tacksamma vi är för det hon har gjort. Hon var sig själv och det räckte långt!

Årets yeah: min lista över grymma norrlänningar spred sig som en löpeld i olika sociala medier och gjorde många glada!

Årets "nämen, till mig? Så generöst": jag fick ett presentkort på två behandlingar av min snubbe! Jag har valt en helkroppsmassage och en ansiktsbehandling! Han har dessutom ordnat det så bra att kidsen sover hos sina farföräldrar så att vi kan gå ut och äta och förhoppningsvis dansa!

Årets kropp: min egen som jag för första gången sedan jag fick barn visade upp i bikini!

Årets fan ta dig cancer: jag tittade på hennes gamla kropp, den där cancern har växt och som nu ska genom gå en svår behandling. Samma kropp som finns på bild i mina fotoalbum och som kramade om mig hårt när pappa dog. 

Årets lyxproblem: "Eftersom jag inte fick någon semla kan jag lika gärna gå och lägga mig nu."

Årets bloggläsare: jag kan stolt meddela att jag har tidernas bästa bloggläsare! Ni delar med er av era funderingar och tankar i kommentarsfälten och skickar peppande och uppmuntrande ord när det behövs. Stort tack till er allihopa!

--------------------------------------------------------
Bokslut: 
2007
2008
2009
2010

7 kommentarer:

 1. Jag ska medge att jag varit grymt imponerad över din bloggförmåga under den tid jag följt bloggen (ett halvår ungefär).

  Kul att du/ni hittade till hästarna också, när man själv har samma intresse!

  SvaraRadera
 2. Anna - ja, jisses vad jag har bloggat! Ett fint dokument över delar av mitt liv!

  Chula - <3

  SvaraRadera
 3. Tack själv för alla kloka och välformulerade inlägg! Gott nytt år!

  SvaraRadera
 4. Bra kategorier och bra år!

  SvaraRadera
 5. Nu känns ju det här en aning ytligt för att vara en första kommentar, Jag har läst här länge men inte fått tummen urm men alltså din frisyr. Den är väldigt snygg.

  SvaraRadera

Dela vidare?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...