fredagen den 21:e september 2012

En hyllning till den kommunala skolan

Finns det någon skola som har fått så mycket skit som den kommunala? I vissa fall är det nog befogat och också välkommet, men nu vill jag lyfta goda exempel!

För ganska precis 1,5 år sedan plockade vi vår son från en friskola som brast på så många plan. Lärarens och rektorns attityd var inte okej, personal byttes ut, fritids fungerade mer som förvaring än en kreativ miljö och skolgården var oinspirerande men det värsta var att se sitt barns lust att lära försvinna.

Ett skolbyte är inte smärtfritt men på den nya skolan stod personalen stadigt när det stormade i 6,5-åringens bröstkorg. De fick honom att känna sig trygg och som en i gänget. I dag går han i andra klass på samma skola med engagerade lärare, närvarande rektor och fritidspedagoger som älskar sitt jobb vilket märks när man kommer dit!  

Vi hade ett utvecklingssamtal för några veckor sedan. I ett kreativt klassrum med närhet till fritids, ett tryggt näste för barnen. Tillsammans med läraren satte vår 8-åring upp mål för hans lärande, det var inte hon som bestämde utan han var delaktig i planen. När jag såg deras samspel, hur trygg han var i hennes närhet blev jag glad. Det är precis allt vi önskat vårt barn!

För 1,5 år sedan ville han inte gå i skolan, i dag är lusten att lära tillbaka! Det hade inte hänt om det inte vore för fantastiska lärare och pedagoger.

Tack!

8 kommentarer:

 1. Fint! Bra att det kommer fram såna här hyllningar till kommunala skolor, glöms lätt bort.

  SvaraRadera
 2. Så kul att läsa! Skönt att ni hittat en bra och trygg skola för er son. Jag jobbar själv som lärare (svenska och musik) och vet hur viktigt lärarengagemanget är. Med engagemang är det också lättare att skapa tillit mellan lärare och elever så att man enklare kan jobba i ett "team" mot gemensamma mål. Ha en bra dag! / Carolina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag tror att eleven får ut mkt mer av sitt lärande om det känns som om han/hon får vara med och påverka!

   Radera
 3. bra talat. vi behöver bli påminda om vad den kommunala skolan kan göra. fint att det ordnade sig för åttaåringen!

  SvaraRadera
 4. Härligt att höra! :) Kan ju inte vara roligt att va skoltrött redan vid så ung ålder.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du kan nog förstå hur frustrerande det var att ha sitt barn på en skola som inte var lyhörd och inte gjorde något åt det när vi påpekade vad som höll på att hända. Tur vi till slut tog beslutet att flytta honom till en annan skola, det var inte lätt men oj så viktigt.

   Radera

Dela vidare?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...