tisdagen den 9:e oktober 2012

En redig arbetare kan pusta ut


Efter år av timvikariat, långtidsvikariat, frilansuppdrag, programanställningar och projekt hände det. Jag förstod förstås att det var på gång, men jag blev ändå väldigt glad. Vi skakade hand och jag fortsatte arbeta men nu som fast anställd! 

När jag kom hem från jobbet för nån timme sen sjönk jag ner i soffan och dumstirrade ut i luften tills ett av barnen kom och satte sig bredvid mig. Jag halvslumrade medan han tittade på teve. Det var som om den ständiga oron över framtiden kom ikapp mig. Jag har aldrig varit arbetslös, men osäkra arbetsvillkor är tärande. Nu när jag inte längre behöver oroa mig slog den till med full kraft och gjorde mig så trött, så trött. Det kanske är en konstig reaktion, men det var precis så det kändes när flera år av oro lämnade systemet. Jag var glad men trött och behövde sova.

Nu till det viktigaste! Hur firar man en tillsvidareanställning? Efter att ha sovit en stund på soffan känner jag att det är dags att fira mitt kreativa, roliga och utmanande arbete, men eftersom det här är min första riktiga anställning sen jag fick mitt första extrajobb som 15-åring vet jag inte vad som är kutymt? Man får köpa sig något riktigt dyrt va? Typ en snygg knälång ullkappa?

20 kommentarer:

 1. Stort grattis igen!!!!

  JA. Man får köpa sig något dyrt. En ullkappa, en dyr lampa, en weekendresa till Paris?

  Man får också bjuda en bloggsyster på kaffe om man vill...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja! Vi måste ses snart!
   Skriver till dig på fejjan!

   Radera
 2. Grattis! :) sitter här och funderar på vad jag köpte till mej själv när jag fick min första tillsvidareanställning... tror det var ett par vuxen-skor. Alltså skor som jag kunde gå på möten i, som var i läder och inte nåt plastigt. Och så tror jag att jag och min sambo delade en flaska champagne.

  SvaraRadera
 3. Grattis!! SÅ skönt för dig :-D Jag hoppas att jag också hamnar i den position. Varför inte bara njut av känslan att slippa vara orolig och bara njut av att vara i din position. Fira kan du göra flera gånger om sen :-D
  /Linda H

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!!
   Fira tycker jag att man ska göra varje tillfälle som ges!
   Hoppas det blir din tur snart!
   Heja!

   Radera
 4. Mitt första fasta jobb lovade jag att jag skulle fira med en Laminofåtölj, det gjorde jag även om jag fick spara lite först:) Mannen min jobbar i bransch med tillfälliga uppdrag nya kontrakt där firas med champagne, eller brut eller vad den billigare varianten heter.. Klart man ska fira varje tillfälle som ges!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den fåtöljen antar jag att du sitter skönt i!

   Radera
 5. Lätt en knälång ullkappa. Lätt.

  SvaraRadera
 6. Men hurra! Grattis!! Vilken fantastiskt skön känsla för dig! Detta ska givetvis firas. Kalas, tårta, lyxig kappa, champange, något smycke kanske om du använder sånt?! Ett stort grattis i alla fall, oavsett hur du firar! Hejja dig och ditt rediga arbete!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket Kajsa och kappan är beställd! He he!

   Radera
 7. Men klart du ska köpa dig något fint! Och du, stort GRATTIS!

  SvaraRadera
 8. Grattis! Fasta anställningar växer inte på träd, se till att fira!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis så, men nu äntligen var det min tur. Tack och lov!

   Radera
 9. Haha, min sambo berättade att han inte var kär i mig längre samma dag som jag fick fast jobb. Jag firade med att köpa en bostadsrätt. Inte ljuvligt direkt. Ullkappa låter mycket bättre!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ändå skön känsla att själv kunna köpa en bostadsrätt i en sån situation.

   Radera
 10. Så jävla stort. Jag skulle gråta sönder mig om jag fick en fast tjänst! Stort grattis, och köp vad fasen du vill! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!!!
   Jag köpte en svart jacka i återvunnen ull! Mkt snygg!

   Radera

Dela vidare?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...