söndag 7 oktober 2012

PS

Det är lite vemodigt här hemma just nu. Jag sitter på en pall i köket, lyssnar på Edith Piaf och vaktar min första Bouef bourgignon som sjuder på spisen. Mitt kassa matlagningssjälvförtroende säger mig att jag kommer att misslyckas, att köttet inte alls kommer att falla isär. Det kommer bli hårt och segt och smaka illa. Först om ca 1,5 timme vet jag säkert.

6 kommentarer:

 1. Här är mitt bästa tips: laga inte gryta samma dag som du ska äta den! Är den trist: koka den en timme till! Det funkar dock inte om man har hungrig familj som sitter runt köksbordet och väntar. Ge barnen morötter och en turkisk yoghurt-dipsås och låt grytan bara puttra vidare. Det kommer inte misslyckas!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Ida! Det här behövde jag. Har börjat fundera på vad jag ska laga ist, när det går åt pipsväng... Men nu skalar vi mer morötter och väntar!

   Radera
 2. Kanske försvann min kommentar, eller så blir det dubbelt nu. Poängen är att de flesta recept på köttgrytor (nöt och lamm) anger alldeles för kort koktid. Typ hälften mot vad den borde vara. Så koka på så blir det bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blev bra, till slut! Mkt gott!

   Radera
 3. Åh boeuf bourgignon har jag gått och suktat efter idag. Det är ju så gott!

  Nu ser jag att det blev gott men som de två föregående sagt så är det bara att puttra på om det inte är tillräckligt bra. Till slut så når grytan den magiska mörheten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blev bra för att vara första gången men nästa gång ska jag börja laga mat tidigare så den kan stå och puttra på lääänge!

   Radera

Dela vidare?