söndagen den 7:e oktober 2012

Varför jag inte jobbar med TV

Jag hamnade i tevebranschen av en slump. På grund av LAS, lagen om anställninsskydd, var mina dagar på radion räknade och jag satt hos min handläggare på Arbetsförmedlingen Kultur och gnällde.
"Det är nog dags för mig att börja fundera på vad jag ska göra av mitt liv."
"Men hallå, vi har inte ens börjat", sa han och bad mig vänta en stund medan han ringde ett samtal.

Några veckor senare började jag jobba på TV4 Umeå, som är en ung redaktion med mycket driv. Jag kände mig hemma direkt. På två veckor lärde jag mig filma och redigera bild, vilket var häftigt och stärkande. Framför allt trivdes jag väldigt bra med mina kollegor, själva tevejobbet kom på andra plats. Jag kände mig aldrig bekväm med att synas i rutan och tyckte att det var roligare att arbeta med ljud än bild. Det går inte ens att jämföra. 

Efter knappt ett år fick jag erbjudande om att vara programledare i ett radioprogram, vilket jag så klart tackade ja till. Det var kul att jobba med teve och jag lärde mig massor. Framför allt blev jag nog lite tuffare då det är svårare att få folk att vara med i teve än i radio eller i en tidningsartikel. Jag blev bättre på att lirka med folk och argumentera, egenskaper som jag kommer ha nytta av resten av mitt liv.

.......................................
Tredje delen i Din rubrik med min text

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Dela vidare?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...