lördag 29 december 2012

Bokslut 2012

Årets svåraste men viktigaste beslut: 
Jag insåg att andras drömjobb inte var mitt, att det inte var värt allt slit, och sa upp mig från Sveriges Radio och bytte bransch.

Årets lyxproblem:
Jag har håret på utväxt efter att jag klippte av mig mitt långa svall förra året. Det tar tid och jag påminner mig varje dag om att aldrig mer göra om det.

Årets darrigaste ben:

Just innan jag skulle åka slalom på Högfjället i Sälen nu i jul. Det var första gången på tio år och jag var helt mör i kroppen efteråt, men jag tog mig ner! 

Årets mest lyssnade låt:
Den kom i slutet på året, men jag tror ändå att Mando Diaos Strövtåg i hembygden är den låt jag lyssnat mest på i år.

Årets bokchock:
Jag har inte skrivit en enda Kort bokenkät på bloggen i år. Senast jag gjorde det var 2011-11-11. Jag har läst böcker, inte så många, men några. Nu senast Änkans bok av Joyce Carol Oates och just nu läser jag Golnaz Hashemzadehs Hon är inte jag.

Årets samarbete:


Det här året går till historien som det mest skruttiga under våra tio år tillsammans. Var det inte körtelfeber som spökade med följdsjukdomar var det barn som behövde inhalera kortison och adrenalin på grund av falsk krupp, skadade ben och fötter, en sjuk morsa som åkte till akuten och inte kom hem igen förrän ett par dagar senare. Sen kom gravidillamåendet och så avslutade vi året med magsjuka! Stundvis kändes det som om vi stod mitt i en misär, men vi hjälptes åt och tillsammans fixade vi det!

Årets bedrift:
Från att inte alls springa eller ens gilla det till att ha två veckor på mig att förbereda min kropp inför Blodomloppet på fem kilometer. Jag hade två veckor på mig att träna och målet var att göra det under 30 minuter. Jag lyckades nästan. Sluttid 30.12. Det var fem minuter snabbare än dagarna innan. Undra hur snabbt det hade gått om jag fortsatt springa?

Årets magrutor:
Jag fick inga, men shit vad jag har tränat i år! Kondition och styrka, i gymmet och i stallet. Var stark som en björn i höstas. Sen blev jag på smällen och orkade inte träna på två månader, men nu har jag kommit igång igen. Vi får väl se vart det slutar!

Årets bloggporträtt: 


Det är urduktiga Anna Grundberg som har ritat av mig!


Årets resa: 
Vi drog till Florida i somras! Barnens kusiner bor på en paradisö i Mexikanska golfen! Förutom bad, sol, mat, umgänge och fantastisk natur åt jag snäckor för första gången i mitt liv. Mycket intressant smak! 


Årets paparazzibild: 
Den amerikanska skvallertidningen InTouch hade ett helt uppslag med kändisbarn utklädda till superhjältar. Lil'Bro tyckte att han kvalade in i gänget och fick oss att ta en paparazzibild på honom som en avslappnad Capten America när vi bytte flyg i Chicago.

Årets sommarpratare:
Anja Pärson som berättade om nya vägval som bestämmer riktningen på livet!

Årets mediadrottning:
Clara Lidström, som kanske är mer känd som Underbaraclara. Jag imponeras av hennes företagsamhet och driv!
 
Årets mest lättklädda bloggbild på "Försök att inte se så snygg ut":


Årets är man desperat så är man: 
Jag krossade fem aspirintabletter i ett par droppar vatten och blandade det med en tesked yoghurt och smetade in ansiktet med det. Det kändes helt rubbat i stunden, men det gav resultat!  

Årets bevis på att jag alltid har rätt:
Rolf-Göran Bengtsson fick Jerringpriset! Det finns bara en riktig sport och det är ridsporten!

Årets galopp:
video 
I våras hamnade han med ansiktet i blåbärsriset efter att ha kastat sig av en skenande shettis. Det resulterade i att han var han tvungen att ta sig förbi en mental spärr när det blev dags för galoppträning på ridskolan. Jo, du klarar det, sa tränaren uppmuntrande och han fattade galopp helt själv för första gången. Mamma stod förstås på läktaren och filmade!

Årets "Pojken som inte nådde ner till stigbyglarna men som var lycklig ändå":
 
Lil'Bro började på ponnykul, men det var ingen hit. Stå och trängas bland tio andra ungar vid en häst när man vill få rida och trava som storebrorsan... Nej, tack. Nu längtar han tills han blir sex år och kan börja rida PÅ RIKTIGT! Ungarna planerar att bli Brorsorna Olsson i ridvärlden.

Årets rensning:

I samma veva åkte halva min garderob till secondhandbutiken och vår tio år gamla, trasiga soffa till återvinningen.

Årets förlust:
Min gammelmormor dog och jag missade hennes begravning på grund av kräksjukan.

Årets upptäckt i bloggvärlden:
Förutom en massa hästbloggar så har jag börjat läsa så kallade snyggbloggar, varav de flesta hittade på den nya sajten Lovley Life! Det blir så mycket billigare så i stället för att köpa dyra inredningstidningar! 

Årets smartaste digitala receptbok:

Den satte jag ihop med hjälp av mina bloggläsare och illustrationen gjorde Joanna! Klicka här för att hitta lättlagade, snabba och goda recept!

Årets Alexandror: 
Så många smarta, peppande och roliga människor jag lärt känna tack vare bloggandet! Den här bilden tog Hanna a.k.a. Vilken Chula på mig och Alexandra, som bloggar på Velourmamma, när vi sågs på tidigare i år! Efter det har vi hunnit träffas fler gånger, men det finns det inga kort på för då har vi haft fullt upp med annat.

Årets oväntade bloggträff:
Onekligen-Lisa var i stan! 

Årets utropstecken:
Jag fick mitt livs första semester! Jag var ledig i fem hela veckor! Först var jag rastlös och drog igång massa konstiga projekt, men efter en vecka eller två lugnade jag ner mig och förstod storheten i att vara ledig!

Årets hjul som började rulla:
3,5-åriga Lil'Bro lärde sig att cykla!

Årets möte:

Årets kalas: 
Vi hyrde en 4H-gård till djurvännen Sockertoppens kalas! Under två timmar skötte tre personer kalaset och fick  kidsen träffa alla djur på gården, rida, testa kaninhoppning, äta och dricka! Det blev succé!

Årets "Nämen titta!":
Den fula senknölen på min högra handled har försvunnit av sig själv!

Årets sanning:
Man ska aldrig säga aldrig!

Årets sammanfattning:
Det var minst sagt ett händelserikt år!

--------------------------------------------------------
Bokslut: 
2007
2008
2009
2010
2011
 
 
 
 

4 kommentarer:

 1. I feel you. Har själv mitt hår på utsparning. Har varit oklippt i fyra månader nu och för en person som brukar klippa sig var femte-sjätte vecka går det förvånansvärt bra. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har inte heller klippt mig på fyra, fem månader men nu måste jag nog göra det. Har så slitna toppar.

   Radera
 2. Vad roligt att läsa! Skall nog sno den. Behöver en anledning att blogga, har helt tappat fotfästet.

  SvaraRadera

Dela vidare?