lördagen den 29:e december 2012

På smällen - Mitten av en graviditet

Kan man glömma bort att man är gravid? Är det ens möjlig? Nu börjar jag förstå kvinnor som kommer till akuten med magsmärtor och chockade åker hem med en bebis i famnen.
"Jag förstod aldrig att jag var gravid..."

Jag tänkte på hur lite gravid jag kände mig när jag svischade ner för slalombacken häromdagen. Just nu är den här graviditeten lite som en skön söndagspromenad förutom att jag har fått dålig hy, men det går också att skylla på att min hudkräm är slut. Jag mår inte illa, har inte foglossning eller ens lite ont i ryggen. Vissa dagar har jag visserligen sammandragningar, men det har också gett med sig. Bortsett från den lilla kulan på magen, som minskade rejält efter en vecka med kräksjuka i huset, och att jag inte kan dricka skumpa på nyårsafton märks det knappt att jag är gravid.

Det är alltså nu det händer gott folk! Efter månader med ett illamående från hell är det min tur att vara sådär härligt gravid. Det är tur att kroppen är så smart att den låter mig vila lite. Jag menar, jag ska ju vara höggravid också och låta en tsnuami dundra genom kroppen innan jag krystar ut ungen. Klart kroppen behöver en paus från eländet.

10 kommentarer:

 1. Vilken vecka är du i nu? Skönt att värsta tiden är över!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mycket skönt att det är över nu! Går in i v 18 snart!

   Radera
 2. Härligt att höra :)
  Det behövs verkligen lite tid med lugn & ro för kropp & knopp,
  när man bär på en liten människovalp i magen.
  Fortsätt att njuta av nuet
  & Gott Nytt År ♥

  SvaraRadera
 3. Jag har aldrig upplevt den där känslan av härlig graviditet, och lär väl aldrig göra det heller eftersom det nog inte blir några fler barn här. Men gud vad skönt att illamåendet gett med sig för dig!!
  (obs, ej bitter!)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det varar inte för evigt, tyvärr... Bävar inför den dag då benvärken kommer.

   Radera
  2. Jag håller tummarna att det dröjer länge!
   Visst hade du problem med handen sist? Har för mig jag läst det någonstans. Du har inga känningar av den?

   Radera
  3. Ja, gick ju omkring hela förra graviditeten och trodde att jag hade musarm när det var karpaltunnelsyndrom. Har opererats och det är mkt bättre, men nu vet jag ju vad det är om jag får samma symtom igen vilket jag säkert kommer få i slutet av graviditeten.

   Radera

Dela vidare?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...