lördag 15 december 2012

Värstingsjukan bara: In your face

Det blev ingen härlig teknikfri helg med familjen med härliga utflykter och massa mys. Vid midnatt vaknade vi nämligen av att ena barnet stod i badrummet och snyftade.

Värstingsjukan som alla bävar inför under vinterhalvåret följde tydligen med hem från skolan i går. 
"Jag fixar det", sa min man och gick in, vilket är tur för jag är så himla känslig för lukter just nu. Vet inte om jag hade varit den där trygga föräldern som behövs i såna här situationer.

Men det här kom inte direkt som en chock för i veckobrevet från skolan stod det att magsjuka härjar bland tvåorna. Tydligen har två barn kräkts under luciafirandet, en i kyrkan och en på väg från kyrkan. Sedan har en efter en blivit sjuk.
"Vi klarar oss nog. Vi brukar göra det", sa jag till en förälder på skolan i går.

Jo, tjena att vi klarar oss. Natten har varit en enda lång plåga med sjukt barn och inbillningssjuka föräldrar. Nu ligger han däckad i soffan och kollar på teve och vi andra ber små böner om att magsjukebakterien inte ska rocka loss i våra kroppar.

Vad säger man såna här gånger? Tack för den tidiga julklappen? Eh... Pust!

6 kommentarer:

 1. Men förhoppningsvis gör ni bort det nu och slipper ni det till jul iaf! Hoppas kan man alltid.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är förstås sant, men jag hoppas mer på att jag helt slipper. Det kan ju bli så också! Håll tummarna!

   Radera
 2. vad du är tuff!!

  En av mina stora skräcker i livet är "värstingsjukan".

  Vi hade den förra julen, så nu är jag skitnojig över att vi får den igen. Men om vi får den, kanske jag bara ska tänka:

  IN YOUR FACE!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är nog inte så tuff. I det här fallet var det magsjukan som sa In your face till mig efter att jag stått på skolan och sagt "Vi klarar oss nog. Vi brukar göra det." Jag är också rädd för magsjuka, tycker att det är svinjobbigt, men när den väl rockar loss hos en vad kan man göra? Bara att härda ut.

   Radera
 3. Jag är helt och fullt övertygad om att jag är immun mot kräksjukan, så jag skickar lite mentalt pepp härifrån Skåne om att ni också kan få bli det! Krya på er!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hittills är det bara en av fyra som blivit sjuk, men vi vågar inte ropa hej ännu...

   Radera

Dela vidare?