måndagen den 28:e januari 2013

På smällen - Workshop i att föda barn


Snacka om att jag kände mig open-minded när jag träffade barnmorskan som pratade om kvinnokraft, förlossningsblomma och kroppens tyngdpunkt. Hon fick mig till och med att skaffa en liten tankedagbok inför nästa träff.

Jag var rejält skeptisk till henne i början. Allt det där intensiva om kvinnokraft som inte går att jämföra med någon annan kraft (och som inte går att skaffa sig i gymmet), yogaställningar och förlossningsblommor gjorde mig obekväm. Det sista jag vill vara just nu. Jag tänkte att det kanske är bättre att träffa någon som är mer vetenskaplig, men det får jag via min läkare på specialist mödravården så jag bestämde mig för att ge henne en chans. Tur det.

Du kanske minns blogginlägget om förlossningsrädslan som försvann? Att ett planerat kejsarsnitt inte känns som det givna valet den här gången? Jag är inte rädd för smärtan eller att förlora kontrollen, men jag är livrädd för att alla känslor från när jag födde barn första gången ska skölja över mig när det är dags igen i juni. Jag vill kunna lämna det bakom mig och därför går jag på samtal hos en barnmorska på Auroramottagningen.

Trots att hon är lite väl flower-power/moder naturig litar jag fullständigt på henne. Hon lyssnar på mig utan att avbryta, ifrågasätter mig inte men vågar ställa följdfrågor och konstaterade snabbt att jag blev förlossningschockad när jag födde barn för 8,5 år sedan. Det är ett ord som jag har saknat för att kunna förklara vad som egentligen hände när jag blev mamma för första gången. Vi ska träffas flera gånger under våren. Det blir en liten workshop i att föda barn.

10 kommentarer:

 1. Vad skönt att det klickade med flower-power-barnmorskan!

  & vad snyggt det var med långrandigt på en fin magaboll :)

  SvaraRadera
 2. Hej! Letar efter en kul bild som jag tror att jag hittade här på bloggen, det var en tecknad bild från en föräldrautbildning sen letar jag efter en annan bild på en gravid som gått över tiden. Kommer jag ihåg rätt att jag har sett dem hos dig :) Mvh Lotta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra fråga! Har skrivit sååå många blogginlägg och minns inte alla. Kan tyvärr inte minnas, men kika i arkivet för hösten 2008 så kanske du hittar!

   Radera
 3. Hej! Jag ska föda mitt första barn inom kort och förlossningen är så klart något jag funderar mycket på. Det här är kanske en omöjlig fråga för dig att besvara men tror du att du hade kunnat undvika att bli förlossningschockad den där första gången, och i så fall hur? Tack för alla jättefina texter förresten! Har följt din blogg i över fem år...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska försöka skriva ett blogginlägg i ämnet! Håll utkik!

   Radera
 4. Vilken skatt att hitta en person som kommunicerar på rätt sätt i din situation!!

  SvaraRadera
 5. Himmel så bra! Dela gärna med dig av ev aha-upplevelser du får...alltså av det mer generella slaget.

  SvaraRadera

Dela vidare?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...