torsdag 24 januari 2013

Va? Vad sa du sa du?

Av en slump hittade jag ett blogginlägg från år 2006 där jag skriver att jag hör dåligt. Jag skojar bort det i texten och skriver att jag kanske bara är ointresserad av vad andra säger. Sen konstaterade jag att jag nog borde gå till en öronläkare.

Snart sju år senare har jag fortfarande inte bokat tid hos öronläkaren som jag har en remiss till. Det är upp till mig nu, men av någon anledning drar jag mig för att ringa dit. Helt ologiskt tänker jag: vad gör jag om han säger att jag har nedsatt hörsel? Hur låter i så fall min vardag egentligen? Högre? Vassare? Klarare? Jag har ju vant mig vid det här, ett slags grötigt ljud på låg volym.

12 kommentarer:

 1. Boka en tid kan man ju göra? Lovar att du inte blir påtvingad vare sig hörapparat eller andra hjälpmedel om du inte vill så du har precis samma läge efter, bara det att du vet hur bra/dålig hörsel du har.

  SvaraRadera
 2. Graviditeten kan försämra dessutom a! Jag hade konstant lock för öronen tills jag slutade amma. Oh underbara hormoner!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har hört jämndåligt hela tiden, får hoppas det inte blir värre av graviditeten

   Radera
 3. Jag är hörselskadad....jättebra tycker jag, då slipper man höra allt :) Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Blir du någonsin nyfiken på hur vissa ljud låter "egentligen"?

   Radera
  2. Nä...För mig låter dom som dom gör :) Fåglar har jag inte hört innan men det gör jag... det är kul! :)

   Radera
 4. Lika bra att gå dit nu. Ju äldre man blir desto sämre blir hörseln... så tänk på det som att du får alltid ett bättre resultat idag än om 20 år?

  Jag har en hörselnedsättning som upptäcktes när jag var 15. Det blev mest det, ett konstaterande. Vissa saker hör jag inte och eftersom jag inte vet om dem, så gör det ju inte så mycket att jag inte hör dem heller. Lägg till lite tinnitus på det och jag hör även saker som inte finns. Men, som sagt, hellre veta om felen och kunna konstatera än gissa och fungera (fasiken vad präktigt det lät..)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lät inte alls präktigt. Det är ju precis så det är. Kan inte gå omkring och låtsas eller skylla på stressad hörsel pga att jag jobbat med radio (finns det ens?) längre!

   Radera
 5. Whаt's up, yup this piece of writing is really fastidious and I have learned lot of things from it about blogging. thanks. Read More Listed here

  SvaraRadera
 6. Great beat ! I wοuld like to apprentice eѵen
  as you amenԁ your web site, how could i subscrіbe for a blog wеb ѕite?
  Thе accоunt helped me a accеptable deal.
  ӏ have been a lіttle bit acquaintеd of
  thіs your bгoadcaѕt offеred
  brillіant transparеnt іdea Bonuses

  SvaraRadera

Dela vidare?