måndag 17 juni 2013

På smällen - Oscar Linnros har fel

Han må vara snygg och ha talang, men Oscar Linnros har fel när han sjunger Det är inte synd om dig. Det är visst synd om mig!

Min kropp verkar inte kunna bestämma sig. Det har den i och för sig inte kunnat göra under hela den här graviditeten. Först risk för en för tidig förlossning och sen får jag gå på övertid. Det känns ju nästan som ett hån.

Nu har något slags förspel inför förlossningen dragit igång. Tydligen ska jag inte få sova. Två nätter i rad har jag väckts av onda förvärkar som sliter och drar i mage och rygg. Lagom till morgonen lugnar det ner sig. Jag äter frukost och kan sova mellan värkarna eftersom det dröjer så länge mellan gångerna (ca 30 min). Det är bra, för då hinner jag ta igen mig, men samtidigt frustrerande.

Jag skulle uppskatta om min kropp kunde bestämma sig för en gångs skull i stället för att dra ut på det! Kom igen nu kroppen, skicka ut ungen!

10 kommentarer:

 1. Ja, det är absolut synd om dig. Usch så slitigt att inte få sova och gå med värkar så länge! Sådär höll jag också på i 2-3 dagar (även om jag faktiskt fick sova åtminstone lite hyfsat på nätterna) men sen kom hon faktiskt.

  Hoppas på samma mönster för dig så att det faktiskt sätter igång på riktigt nu!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att jag ska ringa förlossningen och höra om jag kanske kan få något att sova på i natt om det inte drar igång på riktigt, tänker att annars kommer jag vara helt slut och det är ju ingen bra start på en förlossning.

   Radera
 2. Håller med! Det är synd om dig. O jag blir nervös för när det är min tur om några månader. Har kallt räknat med att även denna bebis ska komma lite innan bf, men det verkar man ju inte kunna lita på.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det behöver ju inte bli så för dig, men bra att förbereda sig! Det borde jag ha gjort! Då blir det en bonus om det drar igång lite innan BF!

   Radera
 3. Men du vet, de där förvärkarna kan göra jättemycket nytta:-) Jag gick en massa över tiden med min tvåa. Dagen innan han föddes var jag på koll och var då redan öppen 4 cm utan att ha haft en endaste ond förvärk, bara sammandragningar ungefär som du beskriver, med ganska långa, jämna mellanrum.

  SvaraRadera
 4. En del påstår ju att vanlig alvedon i normaldos kan lindra onda förvärkar så pass att det blir lättare att vila. Inte vet jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänker så varje gång dom kommer, att det är bra! Plus alvedon då! Nu har jag fått sova en timme också och känner mig genast mkt piggare och mindre gnällig!

   Radera
 5. Nu hoppas jag att det händer grejer på förlossningen! Kram!

  SvaraRadera
 6. Tjuvläste hos Erdoderdo att Junipojken är påväg, och jag önskar att ni mår bra och får komma hem till Midsommar!
  Ha en härlig sommar!
  / hon som ska njuta av 2 månaders föräldraledighet i Spanien

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gjorde också det! Heja, heja! :)

   Radera

Dela vidare?