torsdagen den 13:e juni 2013

På smällen - Säker bilresa hem, tack

Vi kom på att det vore lite väl ansträngande att behöva gå en långpromenad med nyfödd i barnvagnen det första vi gör efter förlossningen. Så i dag åker vi till NTF och hyr ett sådant där babyskydd för några hundralappar.

Att vi är så sena med det är kanske förklaringen till att Junipojken vägrat lämna livmodern? Han vill först försäkra sig om att hans första bilresa är säker och då behövs ett babyskydd. Vi lever ju inte på 70-talet när man obekymrat ställde in vagnens liggdel i baksätet.

Han är inte dum den där Junipojken. Det måste man säga!

10 kommentarer:

 1. Haha, ja kanske det! Jag gick en vecka över tiden med min flicka men när vi precis monterat upp hennes säng färdig så drog värkarna igång. Så vem vet?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon ville förstås försäkra sig om att det fanns en egen säng till henne i fall samsovning inte skulle vara hennes grej!

   Radera
  2. Det var det verkligen inte, hon har faktiskt aldrig sovit i vår säng medan de andra två varit otroligt sällskapssjuka om nätterna.

   Radera
  3. Du ser! Det var spjälsängen hon väntade på!

   Radera
 2. Klokt!! Men visst är det fascinerande att vi överlevde vår barndom, utan allt säkerhetstänk?? =o)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, hur gick det till?
   Fast å andra sidan, nya tider nu med stora monster i trafiken. Bilarna är ju helt annorlunda nu, många gånger större, och ju bättre dom blivit desto fortare kör folk. Så inte undra på att vi behövde se över trafiksäkerheten!
   Kan t o m se stor skillnad på dagens bilstolar till barn jämfört med när vår äldsta var bebis.

   Radera
 3. Vi hade lite flyt och fick ärva en bilstol av mannens bror och fru. När vi tog av tyget för att tvätta det så tog det dock ca 1,5 dygn innan vi lyckades få dit det rätt igen, med bälten och grejjer. Så nu funderar jag lite på när man bör börja montera den i bilen ifall det visar sig vara lika krångligt :0

  SvaraRadera
  Svar
  1. Känns som att man måste kunna det innan man åker till förlossningen. Inte så kul att stå där på parkeringen utanför sjukhuset och försöka få ihop det.

   Den vi har hyrt är svinenkel att montera. Den har ett sånt där underrede som vi hakar fast i bilen, sen är det bara att klicka fast själva åkdelen.

   Radera
  2. Ah! det är sån vi har också..ska komma ihåg att du sa att det var svinenkelt;)

   Radera
  3. Jämfört med vår förra så är den svinenkel att montera! ;)

   Radera

Dela vidare?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...