tisdagen den 2:e juli 2013

Amma i klänning?

Till exempel skulle jag vilja ha min gråa långklänning på mig...

Bortsett från att bröna inte får plats i amningsbehån, som jag har köpt för dyra pengar, trivs jag i min post-gravidkropp. Jag känner mig som mig själv igen!

Byxor, tröjor och kjolar. Jag får på mig mina kläder, men en sak förstår jag mig inte på och det är hur jag ammar i en vanlig klänning? Sofi Farnham, som fick sin dotter ett par veckor innan Junipojken föddes, syns ofta i klänning på bilderna i hennes blogg och om jag har förstått rätt ammar hon (i ett blogginlägg kallar hon sig mjölkfabrik, vilket är en bra beskrivning).

Inte för att jag är en klänningstjej men visst vore det schysst att kunna använda mina sommarklänningar trots att jag är en mjölkfabrik. Mest för att de är svala och sköna mot kroppen, men hur ammar man utan att flasha trosorna när man ammar i klänning? Nån som testat?

19 kommentarer:

 1. Klänning med knappar framtill! Något annat går ju inte. Djup v-ringning kanske.

  /Susanna (som bara kan kommentera anonymt via mobilen.)

  SvaraRadera
  Svar
  1. En omlottklänning borde fungera!

   Radera
 2. Kollat in amningsponchon?

  //yvonne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, men hört mkt gott om den!

   Radera
 3. Djup v-ringat eller med knappar. Att ha poncho eller kofta för att inte känna sig totalt naken kan vara skönt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Måste helt enkelt inventera min garderob ovh se vad jag har för sorts klänningar! Verkar ändå lite krångligt att amma i klänning även om jag skulle ha en poncho. Måste ju ändå dra upp hela klänningen.

   Radera
 4. Jag körde med shorts under!

  SvaraRadera
 5. Knappar, omlott eller sånt här liv som kallas smock va? Alltså massa tunna resårer på rad. Även halterneck borde väl funka om man inte som jag har en I-kupa för tillfället (överdriver inte). Jag hade även turen att snubbla på en klänning som hade väldigt vid ringning - och med dragsko hela vägen runt! Så jag bara knyter upp och vips! får jag fram precis så mycket bröst jag vill. Perfekt.

  SvaraRadera
 6. Just det; ibland skakar jag helt enkelt ner ena axelbandet och trär ur den armen - när urringningen är ganska stor men inte elastisk. Funkar också.

  Mvh
  Hon som älskar klänningar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra tips!
   Tror dock inte att jag har nån sån klänning, tyvärr, och känner mig lite dumsnål. Vill inte köpa nytt...

   Radera
 7. Omlott, djupa urringningar eller knappar har du ju redan fått tips på. Det körde jag mycket på.

  Jag köpte även ett gäng billiga linnen på hm och hade under blusar/klänningar mm. Och så klippte jag ett långt hål under bysten så kunde man dra upp "överdelen" av linnet lite och amma utan att behöva visa magen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hade du linnet med hålet under klänningen?

   Radera
  2. Japp :)
   Drog klänningen neråt och linnet uppåt :D

   Radera
 8. Kanske inte är världens bästa för kläderna. Men om det inte är nå superdyra grejer så. Nu när jag ammar och vill ha klänning så, om de inte sitter allt för tajt, drar jag åt sidan och uppifrån och ner över tutten, ser till att ha en bh som är lätt att "ta av" tutten uppifrån också. Bröstet kommer ju litegrann i kläm så, men jag tycker det funkar de dagar man vill ha klänning. Som sagt kanske man inte tar de allra dyraste klänningarna eftersom man drar lite i dem, men de där billiga sommarklänningarna på h&m fungerar defenitivt. :)
  Gud vad spännande att följa din vardag med nu tre barn. <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag får helt enkelt testa vilka klänningar som man kan dra i för att få fram bröstet!

   Radera
 9. Och ju längre man ammat, dess flexiblare blir man. Nuförtin kan jag nog få fram tuttarna ur allt (förutom polokrage) men i början var de mer stumma och inte så medgörliga ;) men som sagt, man blir flexiblare med tiden. Good luck!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Blir bättre och bättre för varje dag!

   Radera

Dela vidare?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...