tisdagen den 2:e juli 2013

"Egentligen är jag ganska trött på allt barnsnack, men...", del 362

Känslan av att inte räcka till när alla tre barn behöver mig samtidigt och den yngsta skriker högre och högre eftersom det är hans enda sätt att visa missnöje. Det är nog bara att jag vänjer mig.

Det hände mig senast i går kväll när min man var ute och sprang. Det var långt efter läggdags och jag låg i sängen med Zlatans bok när Junipojken vaknade i ett ryck och skrek rakt ut. Jag tröstade och vyssade men plötsligt stod en nyvaken Lil'Bro vid sängen och grät för att han blivit väckt av sin lillebrors skrik och samtidigt ville Sockertoppen ha hjälp med två svåra ord i sin bok.

Där satt jag med en arg bebis vid bröstet, en ledsen 4,5-åring och en övertrött 8,5-åring som fått stå tillbaka på grund av sin ålder de senaste två veckorna. 
"Älskling om du går tillbaka till din säng så somnar du om."
"Får jag boken läser jag ordet åt dig den här gången."
"Så ja lilla vän, om du bara lugnar ner dig så kommer maten."

Som sagt, det är nog bara att jag vänjer mig. Jag kommer inte räcka till jämt, hur gärna jag än vill.

6 kommentarer:

 1. Du låter som en helt underbar mamma, en sån hoppas jag att jag med blir när min sparv får syskon!

  SvaraRadera
 2. Men vad innebär egentligen "räcker till"? Tyvärr är vi ju bara utrustade med två armar och en famn (vart beställer man fler?). Om man tänker att det viktiga är att se sina barns behov, även om man inte alltid kan tillgodose dem på sekunden, tror jag tyngden lättar. Och den rikedom som syskon skänker väger lätt upp det faktum att mamma/pappa inte alltid har tid, framförallt i längden.

  Grattis till att ha blivit trebarnsmamma! Tycker också du verkar vara en fantastisk förälder!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Och ja, det är sant, barn måste inte få omedelbar tillfredställelse men ändå... Kändes konstigt/ovant att inte räcka till/ha tid för sina barn när dom behöver en. Som tur var lär det inte krocka så ofta!

   Radera

Dela vidare?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...